I en gjennomsnittlig bolig går omtrent 60 % av det totale strømforbruket til oppvarming. Det er derfor mye å spare på å velge riktig løsning for varme i din bolig.
Varme
Mange muligheter for oppvarming
Det kan være utfordrende å bestemme hvilken type oppvarming du skal ha. Det er mange valgmuligheter og derfor er våre elektriker klare til å hjelper deg med gode råd og montering til oppvarming både inne og utendørs.
Valgene er mange, fra en enkel og rimelig panelovn til mer kostnadskrevende systemer. Elektrisk oppvarming er oppvarming som går på det elektriske anlegget i boligen din. Det er elektrisk energi som blir omgjort til varme.
Planlegg tidlig
Det er viktig å planlegg tidlig hvilken oppvarmingsløsning som skal benyttes. Skal du for eksempel ha gulvvarme bør du tenke på hvilken type rom, hva er eksisterende gulv og hvilken type nytt overgulv skal benyttes. Skal du ha panelovner eller varmepumpe bør du blant annet tenke på hvordan rommet skal innredes.
Hvilken type oppvarming vil du ha?
Den vanligste typen gulvvarme er varmekabler. Det finnes mange varianter av varmekabler, og det passer derfor for de fleste rom og gulvmaterialer. Våre elektrikere hjelper deg med råd og veiledning, i tillegg til installasjonen.
Hvorfor velge varmekabler?
- Gir en jevn temperatur i rommet
- Elektrisk gulvvarme er en rimelig og enkel installasjon, både i nybygg, tilbygg og ved rehabilitering
- Kan benyttes i alle rom i boligen og på alle typer gulvkonstruksjoner
- Avgir ikke støvpartikler som kan være allergifremkallende
- Kan møblere rommet etter ønske
- Ingen vedlikehold eller kostnader ved årlig service
- Trygg oppvarmingsløsning
Med gulvvarme kan du senke temperaturen med 1-2 °C som vil gi en energibesparelse på 10-20 % sammenlignet med for eksempel tradisjonelle panelovner. Det er på grunn av at varmen stiger og når du er varm på føttene vil det påvirke hvor komfortabelt det føles.
Ønsker du mer informasjon? Kontakt oss her!
Hvorfor bør du velge varmefolie
Med varmefolie får du en energieffektiv varmekilde som er rask å regulere. I tillegg er det raskt å legge og passer til både rehabilitering og nybygg med sin lave byggehøyde på 6-7 mm.
Gulvvarme legger heller ikke beslag på veggplass, noe som ofte er begrenset i et moderne hjem med mange store vinduer. Samtidig er det enkelt å ommøblere om det er ønskelig.
Viktig å tenke på med varmefolie
Varmefolie er et produkt for tørre rom. Den skal ligge på et varmereflekterende underlag og over folien skal det et tynt dekke av plast før overgulv legges.
Ønsker du mer informasjon? Kontakt oss her!
Luft-til-luft varmepumpe er den vanligste typen varmepumpe i Norge, og våre elektrikere kan hjelpe deg, enten du skal ha ny varmepumpe eller bytte ut den gamle.
Derfor bør du montere varmepumpe
Energieffektiv varme
Varmepumpe til oppvarming av bygningen er en god og energieffektiv måte å varme opp. Varmepumpen klarer å hente ut energi fra uteluften og tilføre inneluften varme, også når det er ned mot 25 minusgrader ute. Dermed bruker du mindre energi på å oppvarming.
Termostat og tidsstyring
De fleste varmepumpene har en termostat som du også kan sette ulike temperatur gjennom døgnet og uken. Da kan du sørge for at det er godt og varmt når du trenger det, mens temperaturen kan senkes litt når du er borte i kortere eller lengre tidsrom.
Miljøvennlig
I og med at varmepumpen gir mer energi enn den bruker er den med på å senke CO2-utslipp, og regnes som et miljøvennlig tiltak.
Komfort og inneklima
Varmepumpe gir deg en jevn temperatur, og hjelper deg å holde en jevn temperatur. Den renser også for støvpartikler i lufta, og gir deg et bedre inneklima.
Enkel i bruk og enkel å vedlikeholde
Du lærer kjapt å bruke en varmepumpe, og også vedlikeholdet er enkelt. Fra tid til annen bør du støvsuge filteret, for å fjerne støv som har bygget seg opp der. Dersom du ikke gjør dette går effekten ned.
App og Smarthus
Du får varmepumper som er enkle å styre gjennom en app, og du får varmepumper som kan kobles til smarthuset ditt, avhengig av hvilket smarthussystem du har. Begge deler gjør det enda enklere å få god komfort på en energieffektiv måte.
Ønsker du mer informasjon? Kontakt oss her!
Ønsker du ikke gjøre store inngrep i boligen din, kan panelovner være rette oppvarming for deg. Våre elektrikere kan hjelpe med råd og montering.
Fordeler med panelovner
Lav investeringskostnad og installasjonskostnad
Fleksibel plassering og lett å flytte
Enkel å styre og nøyaktig regulering
Lavt strømforbruk
Derfor bør du velge panelovn
Nyere bygg med god isolasjon har lavt behov for tilført varme. Alternativer er dyrere å installere og man tjener ikke inn kostnaden. I forhold til radiator for vannbåren varme ser designpanelovner også penere ut.
Styring
Varmestyringssystem er enkelt å installere og kan ettermonteres som gjør at panelovner og gulvvarme kan styres fra samme app. Fjernstyring av panelovner på for eksempel hytte er enkelt.
Ønsker du mer informasjon? Kontakt oss her!
Stråleovn bruker strålevarme. Strålevarme varmer som solen. Det vil si den varmer flater den treffer, som for eksempel personer, vegger og møbler. Det er flere ulike typer stråleovner som kan stå på gulv eller henges opp.
Hvorfor velge stråleovn?
Stråleovn plasseres ved taket og blir ofte brukt som et alternativ for oppvarming i mindre rom. Du kan tenkte at det gjelder kun for bad, men varmestråler kan du også ha i tørrom.
Varmestråler kan også brukes i stedet for gulvvarme eller panelovner. Med sin smale form blir den ofte montert i takvinkelen og kan bli omtrent usynlig.
Stråleovn på bad
Ønsker du varme på badet, men badet er lite og du har begrenset med veggplass, kan stråleovn være et godt alternativ for deg.
Ønsker du mer informasjon? Kontakt oss her!